Jo en Mien Duizendstra - Van Velzen zijn vandaag 65 jaar getrouwd.
Jo en Mien Duizendstra - Van Velzen zijn vandaag 65 jaar getrouwd. (Foto: Anita Duizendstra)

Al 65 jaar lief en leed in voor- en tegenspoed

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Jo en Mien Duizendstra - Van Velzen zijn respectievelijk 88 en 89 jaar en ze zijn vandaag, woensdag 21 oktober 2020, maar liefst 65 jaar getrouwd. 

Krabbendijkse Mien en Vlissingse Jo leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan in Vlissingen. Op 21 oktober1955 geven ze elkaar het ja-woord in het toenmalige stadhuis van Vlissingen. Dat was toen nog het Van Dishoeckhuis, het gebouw dat later op het terrein van de Schelde kwam te staan. In 1956 werd dochter Wil geboren en in 1962 volgde dochter Anita. 

Werk

Jo Duizendstra was bijna zijn hele werkzame leven timmerman bij de Basco. Mien Duizendstra was huisvrouw, waarnaast ze in de avonduren nog een aantal jaren werkte bij het toenmalige ADZ. Nadat Jo al  op zijn 56e met de VUT mocht heeft het echtpaar samen veel mooie dingen kunnen doen. 

Vlissingers

Jo en Mien hebben altijd in Vlissingen gewoond. Ze zijn vorige week, 5 oktober, verhuisd na 54 jaar in hetzelfde huis gewoond aan de Leeghwaterstraat gewoon te hebben. Ze wonen nu in een heel mooi appartement in Ter Reede, waar ze best op hun plek zijn. Mien is nu voornamelijk thuis, want ze kan niet meer zo goed lopen en fietsen gaat helaas niet meer. Jo daarentegen is nog erg actief. Hij fietst en wandelt regelmatig en totdat corona roet in het eten gooide speelde hij elke week nog badminton.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden