<p>Karel Tiggelman beheert vijf uitleenpunten voor boeken en legpuzzels in de gemeente Middelburg. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG</p>

Karel Tiggelman beheert vijf uitleenpunten voor boeken en legpuzzels in de gemeente Middelburg. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG

Karel houdt collectie op niveau

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Karel Tiggelman is al sinds 2005 vrijwilliger bij Welzijn Middelburg. Hij beheert maar liefst 5 uitleenpunten voor boeken en legpuzzels in Middelburg, Arnemuiden en Nieuw en Sint Joosland. “Het prettigste aan mijn vrijwilligerswerk vind ik het aantrekkelijk kunnen houden van de collectie voor de met name oudere leners.”


46 Jaar werkte Karel in de drukkerij- en bibliotheeksfeer. Nadat hij met de VUT ging, begon hij als vrijwilliger bij de boekenuitleen van Stichting Welzijn Ouderen Middelburg in de Molstraat. “Op verzoek nam ik het beheer over van de 84 jarige beheerder. Ik begon met het verwijderen van oude en versleten boeken om ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten. Ook kwamen er duidelijke rugetiketten op de boeken.”

Niet zonder

Helaas sloot de locatie aan de Molstraat, maar Karel kwam niet zonder vrijwilligerswerk te zitten. “Er werd gevraagd of die enthousiaste boekenbeheerder - ik dus - misschien ook uitleenpunten in dorps-, zorg- en wijkgebouwen wilde beheren. Ik had tijd genoeg en vind het leuk werk, dus heb ik ja gezegd.”
Regelmatig vernieuwt Karel een deel van de collectie van ieder uitleenpunt. Alle genres zijn te leen: van avonturen tot thriller en met normale en extra grote letters. “Ik vind het nuttig vrijwilligerswerk en heb gezellige contacten op de diverse locaties.”

Vrijwilligersvacatures staan op www.welzijnmiddelburg.nl of bel met 06 - 82 21 81 68

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden