Een van de plattegronden bij  de nieuwe regeling, in dit geval van de kern Oostkapelle.
Een van de plattegronden bij de nieuwe regeling, in dit geval van de kern Oostkapelle. (Foto: Gemeente Veere)

Regels omtrent tweede woningen in Veere

  Nieuwsflits

DOMBURG - Op Walcheren zijn veel zogenaamde tweede huizen. De gemeente Veere wil de regels rondom die tweede woningen aanpassen.

Hiertoe ligt tot en met donderdag 12 november een concept wijzigingsbesluit Huisvestingsverordening tweede woningen Veere 2019 ter inzage in het gemeentehuis en op www.veere.nl.

Veranderingen

De centrumgebieden van alle kernen in de gemeente Veere komen in het werkingsgebied van de Huisvestingsverordening tweede woningen te vallen. Dat betekent dat het voor panden met de bestemming wonen of gemengd niet meer toegestaan is om het pand te gebruiken als tweede woning. Op de kaartjes van de kernen die als bijlage bij het wijzigingsbesluit en de verordening zitten kunt u precies zien voor welk gebied de verordening geldt. Deze wijziging gaat in per 1 januari 2021 en er is overgangsrecht opgesteld.

Ter inzage

De concept verordening is in te zien op www.veere.nl en in het gemeentehuis aan de Traverse 1 in Domburg. In verband met de Coronamaatregelen is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Inwoners kunnen die afspraak maken via www.veere.nl/afspraak of telefonisch via (0118) 555 444. Tijdens een bezoek aan het gemeentehuis moet iedereen eerst een vragenlijst moet en het dragen van een mondkapje is verplicht in het gemeentehuis.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondelinge zienswijze in te dienen kunt u bellen met 0118 - 555 444.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden