Foto: @jobboersmafotografie

Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

  Nieuwsflits

VEERE - Op zaterdagavond 24 oktober om 20.00 uur klinkt het nummer Mag het licht uit van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

Na het gezamenlijke nummer speelt beiaardier David van de Vlies verzoeknummers van 20.00 tot 20.30 uur. Vorige week konden inwoners verzoeknummers doorgeven. Van deze verzoeknummers is een afspeellijst gemaakt.

Aandacht vragen

Elk jaar in oktober wordt de Nacht van de Nacht gehouden. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken en torens doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en het klimaat. De gemeente Veere doet deze avond en nacht ook het licht uit bij molens, kerken, het stadhuis in Veere en het gemeentehuis in Domburg. Dit om aandacht te vragen voor bewust verlichten en het tegengaan van lichtvervuiling.

Kwaliteit

Om de kwaliteit donkerte te behouden, heeft de gemeente het beleid ‘Donker voor de kuststrook en natuurgebieden’. Het duingebied bij Oostkapelle is de donkerste plek van Zeeland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden