Foto: www.maex.nl

Maex steunt Zeeuwse sociale initiatieven

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - ‘De Maex Impuls heeft ervoor gezorgd dat mijn organisatie professioneler is geworden, daar ben ik dankbaar voor’ aldusTanja, oprichter van Buurtlicht. Buurtlicht heeft afgelopen mei een donatie via de Maex Impuls ontvangen. “De Maex Impuls heeft ervoor gezorgd dat mijn organisatie is verbeterd. Het geld stond snel op mijn rekening en de trainingen konden direct gevolgd worden. De snelheid van het proces heeft mij erg geholpen, daar ben ik heel blij mee”.


De Maex Impuls Zeeland heeft met twee rondes al 18 Zeeuwse initiatieven kunnen helpen bij het verbeteren en professionaliseren van hun organisatie. Tussen 24 november en 1 december staat de derde en laatste aanvraagronde van de Maex  Impuls Zeeland van 2020 open. Voor initiatieven uit Zeeland die dit jaar nog geen financiële Maex Impuls Zeeland hebben ontvangen is dit de laatste kans om dit jaar nog een aanvraag in te dienen.

Versterk je buurt

De Impuls “Versterk je buurt!” is bedoeld voor organisaties met initiatieven die bouwen aan sterke buurten, dorpen en gemeenten. Initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, mensen zich ontwikkelen en actief meedoen in hun omgeving

Corona
Veel organisaties kunnen door de Corona maatregelen (tijdelijk) hun reguliere activiteiten niet uitvoeren. Daardoor is er misschien nu wel meer dan ooit tijd, ruimte en behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren. Want we weten dat zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt er opnieuw een inhaalslag nodig is. Net als in het voorjaar is na ‘social distancing’, ‘sociale cohesie’ hard nodig. Er zal er een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Is jouw organisatie ook gebaat bij een professionaliseringimpuls om jouw activiteiten gericht op versterking van buurten en wijken beter te kunnen uitvoeren? Op 24 november start de inschrijving voor de Maex  Impuls Zeeland?voor 2020 in samenwerking met VSBfonds. 

Vragen?

Op maandag 16 november om 15:00 uur organiseren Maex  en VSBfonds een digitale meeting voor initiatieven uit Zeeland. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief je persoonlijke vragen stellen. Stuur een mail naar info@maex.nl als je mee wilt doen.

Over MAEX 

De Maex Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. De Maex  Impuls Zeeland kun je online aanvragen via Maex.nl. Hier lees je ook meer informatie en de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld, waardoor deze ook nu gewoon door kan gaan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden