Impressie Hotel De Timmerfabriek
Impressie Hotel De Timmerfabriek (Foto: TEAM Leisure)

Start bouw Hotel De Timmerfabriek

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - De Timmerfabriek van de voormalige scheepswerf De Schelde wordt verbouwd tot een hotel. Na jaren van voorbereiding is het nu dan echt zo ver, de verbouwing van het pand uit 1914 is gestart. 

Bouwgroep Peters vormt samen met Team Concepts en Kloeg Collection het ontwikkelteam van dit  project. 

Mogelijkheden

Joeri Beekman van Team Concepts: “Toen wij de Timmerfabriek kregen aangeboden, inmiddels zo’n vier jaar geleden, zagen wij direct de mogelijkheden om in het gebouw een geweldig hotel te realiseren. De unieke industriële sfeer in dit karakteristieke monumentale pand biedt immers de mogelijkheid om de hotelgast een geweldige beleving te bieden. Samen met het ontwikkelteam hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt om deze ontwikkeling voor elkaar te krijgen. Dat we nu starten met de bouw en realisatie is een fantastische mijlpaal. Niet alleen voor ons bedrijf maar vooral voor het gebouw en de realisatie van het Scheldekwartier in Vlissingen. Het icoon dat de Timmerfabriek is, blijft behouden voor de toekomst door het succesvol een functie te geven.”

Voorbereiding

De bouw is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg. Op dit moment wordt door de aannemer de bouwplaats ingericht en worden de voorbereidingen voor de verbouwing getroffen. Dat betekent dat binnen in het gebouw gigantische steigers worden opgebouwd zodat begonnen kan worden met de renovatie en vernieuwing van het dak en de unieke glaskap waardoor straks het licht in het atrium naar binnen schijnt. Een hoogtepunt tijdens het werk wordt de plaatsing van het torentje. Op basis van de oude tekeningen en fotomateriaal wordt de toren van De Timmerfabriek volledig nieuw gebouwd, exact zoals het vroeger was, en op het gebouw geplaatst. Het doel is om rond Pasen 2022 de deuren van Hotel De Timmerfabriek en het Restaurant te kunnen openen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden