Foto:

Museum Veere maakt kans op geldprijs

  Nieuwsflits

Goedemiddag,

VEERE - Museum Veere is genomineerd als één van de vijf lokale initiatieven die kans maken op 10.000 euro van het ANWB Fonds om het een toegankelijkheidsproject te realiseren in het museum. 

De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft 10.000 euro per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. Om tot de keuze te komen, moet er gestemd worden door het publiek, waarna een vakjury de uiteindelijke winnaar benoemd uit de top 3. De stemperiode loopt nog tot 24 november via anwb.nl/stem.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Toegankelijk 

Voor het museum is deze prijs van groot belang, omdat we met deze steun het museum ook voor slechtzienden toegankelijk kunnen maken. Slecht zien is meer dan een handicap. Wie slecht ziet, gebruikt andere zintuigen beter. Museum Veere wil komend jaar slechtzienden ruimte geven en een blik bieden in de collectie. De twee locaties van Museum Veere, het Stadhuis en de Schotse Huizen moeten allereerst beter toegankelijk worden. En daarnaast wil het museum de zintuiglijke mogelijkheden die slechtziendheid met zich meebrengt gaan benutten. Een audiotour met precieze beschrijvingen kan een superhandig medium zijn om de objecten en schilderijen beter te kunnen waarnemen. Soms werkt een speciale lamp gericht op een detail zo goed, dat de contouren ineens duidelijk worden. De contrasten tussen tekst en achtergrond geven betere leesbaarheid.

Voornemens

Museum Veere wil in 2021 - hopelijk met de steun van het ANWB fonds, dus stem! - aan het werk en staat open voor mensen die met raad en daad willen helpen om de voorzieningen te verbeteren. Museum Veere wil dat slechtzienden aan het eind van volgend jaar tevreden zijn over wat de organisatie hen te bieden heeft.

Stemronde

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten uit heel Nederland waarop gestemd kan worden, waaronder het project van Museum Veere. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan de 12 winnaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden