Tiny Forest bij obs De Leeuwenburch


Foto: PIXY.ORG

Tiny Forest bij obs De Leeuwenburch

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Als gevolg van de corona maatregelen was de viering van boomfeestdag op 18 maart jongsleden erg beperkt. Vandaag, 18 november, was er een alternatieve boomfeestdag in Nederland. 

Vandaag legde het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) samen met leerlingen van groep 5 van obs De Leeuwenburch een Tiny Forest op hun eigen schoolplein. 

De kinderen kregen van tevoren een les over het nut van een Tiny Forest en plantten daarna onder begeleiding van IVN zelf de boompjes in hun bos. Wethouder Chris Dekker gaf via een videoboodschap het startsein voor de dag. 

Minibossen

Op 9 oktober 2018 is de gemeente Middelburg de samenwerking aangegaan voor realisatie van 6 minibossen in Zeeland, waaronder 1 in Middelburg. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen en meer biodiversiteit. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden