<p>Willem De Vries, Harry de Jong en Ivo Poelsma zijn in voor een memorabele avond.&nbsp;</p>

Willem De Vries, Harry de Jong en Ivo Poelsma zijn in voor een memorabele avond. 

(Foto: )

Duivel ligt altijd op de loer

  Nieuwsflits

MIDDELBURG -  Popjournalist Harry de Jong mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privéoptredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. En zondag staat hij in De Spot.

Harry deJong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlakvoor diens dood.Een mooie anekdote is ook nog dat Joan Armatrading op een goede dag de Jong thuisopbelde om zelf een afspraak te maken voor een interview, terwijl laatstgenoemde in detuin stond te schoffelen en zijn vrouw opnam met de mededeling dat het even nietuitkwam en dat ze snel zou worden teruggebeld. Het tekent zijn unieke reputatie.

 
Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo en de Australische editie van de Rolling Stone. Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank en bracht hij een aantal hoogtepunten uit in het boek met de titel ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

In de gelijknamige voorstelling die hij samen maakt met Willem De Vries wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. En De Jong put niet alleen uit zijn zeer goed ontvangen boek. Ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen. 

De eerder genoemde Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslânals radiomaker. 

De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma die songs speeltdie horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste Rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash. 

Zondag 22 november 16.00 uur in De Spot. Kaarten http://despotmiddelburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden