Zilveren Pareltjes voor cultuur en natuur in Zeeland


Foto:

Zilveren Pareltjes voor cultuur en natuur in Zeeland

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 60.000 euro euro verdeeld voor steun aan cultuur en natuur in Zeeland, waarbij drie Zilveren Pareltjes.

Het gaat om voor 55.000 euro steun aan activiteiten en investeringen waar het Cultuurfonds om bekend staat: voor de aankoop van geluidsapparatuur, voor culturele optredens, voor de uitgave van publicaties over de geschiedenis van Zeeland, tentoonstellingen en bescherming van de natuur. Daarbovenop drie Zilveren Pareltjes van 2.500 euro, een extra bijdrage om de organisaties een hart onder de riem te steken in de moeilijke coronatijd. 

Het bestuur van de afdeling Zeeland is zich er zeer van bewust, dat de sector het als gevolg van de coronamaatregelen sinds maart moeilijk heeft, door sluiting of aanpassing van gebouwen, geen of een heel beperkt publiek, het wegvallen van vrijwilligers, annulering of uitstel van activiteiten en nadelige financiële consequenties hiervan. Daarom is het Zilveren Pareltje ingesteld, de mogelijkheid om een (extra) bijdrage van 1.000, 2.500 of 5.000 euro toe te kennen. Het besluit hierover neemt het bestuur bij de behandeling van de reguliere aanvragen. Dit betekent dat er geen specifieke aanvraagprocedure van toepassing is. Het enige dat de aanvrager hoeft te doen is bij het indienen van een aanvraag extra informatie te geven over de concrete moeilijkheden door de coronamaatregelen en over mogelijke aanpassingen en oplossingen bij de organisatie van activiteiten. 

Meer informatie over het doen van een aanvraag staat op www.cultuurfonds.nl/aanvragen-zeeland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden