Esther van der Ploeg hobo, Hasegawa piano
Esther van der Ploeg hobo, Hasegawa piano

  Nieuwsflits

Dit seizoen is er extra aandacht voor verschillende blaasinstrumenten in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Na de dwarsfluit ruim baan voor de hobo die bekend staat als een van de moeilijkste houten blaasinstrumenten met een dubbelriet. Esther van der Ploeg heeft samen met Yukiko Hasegawa al eerder in de serie ‘Concerten in Vlissingen gespeeld’ en we waren toen zeer onder de indruk van haar prachtige, warme en zangerige klank. Yukiko is een verfijnde en gevoelige pianiste met een diep begrip voor de verschillende stijlen. Haar recente CD ‘Eternal Longing’ met werk van Franck, Beethoven en Schumann is enthousiast ontvangen.

Samen spelen ze ‘Fantasy Pieces’ van de Deense componist Nielssen waarin de hobo optimaal kan zingen met humor, Noorse natuur en ritselende bossen in het maanlicht. Bij de Nederlandse componist Hendrik Andriessen weerklinkt in de sprankelende ‘Ballade’ zijn bewondering voor Cesar Franck en André Caplet. Tot slot een bekende sonatine van de fransman Ravel, een van de voornaamste impressionisten van de twintigste eeuw.

Het samenspel wordt afgewisseld door pianosolo met het dramatische en tevens Schumann’s favoriete pianowerk ‘Kreisleriana’ dat hij schreef voor zijn vrouw Clara.

Het concert wordt gehouden op 20 december om 13.30 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Reguliere kaarten kosten 13 euro en studenten betalen 6 euro. Reserveren via www.concertenvlissingen.nl/tickets

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden