'11 van de 111' in ZB Middelburg geprolongeerd


Loverendale/Ter Linde, Oostkapelle. Foto uit de expo.
Loverendale/Ter Linde, Oostkapelle. Foto uit de expo. (Foto: HMD Dekker)

'11 van de 111' in ZB Middelburg geprolongeerd

  Nieuwsflits

De foto-expositie ’11 van de 111’ van Heleen Dekker in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg is geprolongeerd tot maandag 14 december. De verlenging houdt verband met de coronamaatregelen, waardoor de ZB tijdelijk gesloten was. De expositie omvat foto’s uit het boek 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben.

De tentoonstelling is te zien tijdens openingsuren van de bieb. Zij hangt samen met de tweede editie van dit boek bij Uitgeverij Thoth, een herziene uitgave met 50 nieuwe plekken en tips.

Heleen Dekker maakte het boek samen met schrijver Jan J.B. Kuipers, die tientallen boeken over Zeeland publiceerde. De publicatie behandelt 111 onverwachte, maar ook een aantal bekende locaties in de provincie. Het boek maakt deel uit van een reeks van ‘111 plekken’-boeken, die Nederlandse en Belgische steden en regio’s beschrijven vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief. Ze bieden insidertips en willen ‘andere wegen’ inslaan, weg van de toeristenpaden. Ook de invalshoek of compositie van de foto’s volgt dit eigenzinnige uitgangspunt.

Heleen M.D. Dekker werkte decennia in de zorg. Daarnaast houdt zij zich al vele jaren bezig met documentaire en artistieke fotografie. Haar werk verscheen in vele tijdschriften en boekpublicaties. Haar eigen projecten omvatten onder meer ‘Kokend voedsel’, ‘Internationale toiletten’ en ‘Uit het keukenraam’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden