'Open nieuwe OV-lijnen in plaats van ze te schrappen'


Foto: beeldbank zeeland

'Open nieuwe OV-lijnen in plaats van ze te schrappen'

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - In de Provinciale Staten is aandacht gevraagd voor het Zeeuwse openbaar vervoer. Volgens Statenlid Ralph van Hertum moet worden gedacht aan kansen voor het Zeeuwse ov, in plaats van het schrappen van ov-lijnen. Hij wil de hulp inroepen van de Zeeuwen om verborgen lijnen bloot te leggen.

Van Hertum: “In een tijd waarin veel wordt gesproken over verschraling, schrappen en vervallen, willen wij weten waar juist ruimte is voor ov-uitbreiding. Wij leggen deze vraag neer bij Gedeputeerde Staten (GS) én vooral bij deZeeuwen zelf. Wij vinden het namelijk belangrijk om de inwoners van Zeeland te betrekken bij de discussie rondom het ov.”

Ziekenhuis
Zo haalt hij alvast één voorbeeld van een verborgen lijn aan: “Inwoners vinden een verbinding tussen de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes gewenst. Wanneer mensen niet terecht kunnen voor een ingreep in Vlissingen, dan moeten ze meestal naar het ADRZ in Goes. Nu is hun reisroute: bus, trein, bus. Als een busje een paar keer per dag van het Vlissingse ziekenhuis naar het ADRZ rijdt, dan bespaart de reiziger de helft van de reistijd, geld en leidt dit tot nul keer overstappen in plaats van twee keer overstappen.” Van Hertum verwacht dat meerdere voorbeelden van verborgen lijnen gaan opduiken. Hij vraagt GS om onderzoek te doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden