Museum en vuurtoren weer open


Foto: Collectie Polderhuis

Museum en vuurtoren weer open

  Nieuwsflits

WESTKAPELLE - Dijk- en oorlogsmuseum Het Polderhuis en Vuurtoren ’t Hoge Licht in Westkapelle zijn weer geopend voor publiek. De corona maatregelen geven de kans om te reflecteren en je te verdiepen in lokale geschiedenis.

Per tijdblok mogen we maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen op de locaties, wees verstandig en reserveer.

Dijk- en oorlogsmuseum

Hebben we het nu net zo slecht als tijdens de oorlog en de periode dat het eiland Walcheren onder water stond van november 1944 tot eind 1945? Hoe vond de bevolking de veerkracht om hun schouders eronder te zetten en Walcheren droog te maken en Westkapelle weer op te bouwen? Is die wederopbouw mentaliteit ook te spiegelen naar vandaag de dag? Ontdek dit en nog veel meer in het Polderhuismuseum. Geopend van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Vuurtoren

’t Hoge Licht van Westkapelle, iedereen kent die vuurtoren wel. De voormalige kerktoren die meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd en waarvan de lichtstralen om de 3 seconden voorbij flitsen over Walcheren. De vuurtoren is in november en december speciaal geopend voor bezoekers om zo in de corona tijd toch nog een bijzonder uitstapje te kunnen doen. Beklim de ruim 170 treden van de stenen wenteltrap met je familie of je partner. Eenmaal boven wordt men getrakteerd op een buitengewoon mooi uitzicht en met een beetje geluk zie je ook de zon nog in de zee zakken. Geopend op zaterdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Info reserveren

Om verzekerd te zijn van een plaatsje adviseren we om te reserveren. Dit kan via 0118570700
of info@polderhuiswestkapelle.nl meer info over de tijdblokken die we hanteren kun je vinden op www.polderhuiswestkapelle.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden