Kersttijd in Oost Souburg


Foto: Martine Scholl

Kersttijd in Oost Souburg

  Nieuwsflits

OOST-SOUBURG - De kerstmarkt, kerstconcerten, de kerst(nacht)diensten, het kinderkerstfeest, andere jaren was de kerk op het Oranjeplein in december middelpunt van heel veel activiteiten. 

Veel Souburgers bezochten wel een of meer van deze activiteiten. Hoe anders is het nu! Door corona kan het dit jaar allemaal niet doorgaan. Jammer, maar ondanks dat hoeft het in deze weken toch niet leeg en stil te blijven rond het Oranjeplein. Voor deze weken rond Kerst heeft de kerk op het Oranjeplein een aantal activiteiten georganiseerd. 

Kerstspeurtocht voor gezinnen

Dit jaar kun je het kerstverhaal ook horen en beleven op een andere manier.Heb je ‘s avonds in het donker wel eens een wandeling door het dorp gemaakt? Al die lichtjes in de tuinen, sterren voor de ramen, heel bijzonder! Nu kunnen jullie een speurtocht maken langs wel heel bijzonder sterren. Als je bij de ster komt zit daarin een filmpje verstopt met een stukje kerstverhaal. En waar de volgende ster te vinden is? Dat hoor je aan het einde van het filmpje. Je kunt de wandeling lopen vanaf 14 december tot en met 27 december. Dat kan overdag maar s avonds als het donker is zie je natuurlijk de lichtjes wel beter.

Wat:                 Een kerstspeurtocht voor het hele gezin
Waar:         Startpunt is Kroonjuweel 23 in Oost Souburg
Wanneer:         Van 14 december t/m 27 december 2020
Hoe laat:         Start zelf elk moment tot 19:00 uur (na 20:00 uur is de laatste ster niet meer te bereiken)
Nodig:         Telefoon of tablet met internetverbinding en QR scanner (gratis te downloaden)

Kerststal in de kerktuin

In het kader van de speurtocht staat de kerststal nog een keer in de kerktuin. Uiteraard kunnen kinderen eventueel met ouders in deze periode altijd een bezoekje aan de stal brengen.

Kerstwensboom 

Alweer heel wat jaren staat in de advent- en kerstperiode de wensboom in de kerktuin. Er branden lampjes in. De versiering is aan ons allemaal. Er zijn in deze coronatijd genoeg redenen om elkaar een hart onder de riem te steken. En dat kan op een heel eenvoudige manier door bijvoorbeeld een kerstwens, een kerstgedachte of een bemoedigend woord op een kaart te schrijven, die kaart te versieren en in de boom te hangen. Laten we van die boom een echte Kerstboom maken: een boom die moed geeft en uitstraalt dat we er in moeilijke tijden niet alleen voor staan.

Kerstavond dienst

De kerstavond dienst wordt live uitgezonden via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10666 of via https://www.youtube.com/user/KerkSouburg. De dienst wordt op 24 december om 19:00 uur live uitgezonden maar is natuurlijk ook later op de avond of de volgende dag te bekijken.

Advent- en Kerstverbeelding in de Stiltekapel.

Heel wat Souburgers hebben sinds april een bezoekje gebracht aan de Stiltekapel onder de toren.Met deze Stiltekapel wil de kerk een makkelijk toegankelijke plek bieden waar ieder die daar behoefte aan heeft even terecht kan voor een moment van stilte of bezinning. Bezoekers van de kapel kunnen er ook een intentie opschrijven en een kaarsje aansteken. Uit de reacties merken we dat dit initiatief door velen gewaardeerd wordt. Nu veel kerkelijke kerst-activiteiten zijn vervallen hebben we gezocht naar mogelijkheden om de betekenis van het kerstfeest in de kapel terug te laten komen. Uiteindelijk zijn een tweetal verbeeldingen gemaakt, Eén die in de advents-tijd in de kapel wordt gehangen en een verbeelding voor de periode na de kerstnacht. Bij zowel de advent- als kerstverbeelding hoort een kijkwijzer die mee naar huis genomen kan worden. Voor de kinderen is er een kleurplaat van de kerstverbeelding. Deze plaat kan gebruikt worden voor het maken van een kijkdoos van de verbeelding. Voor de kapel gelden de bekende coronaregels zoals niet meer dan twee bezoekers in de kapel tenzij het om meerdere leden uit een huishouden gaat. Hygiënemateriaal is in de kapel aanwezig.

Openingstijden kerktuin en stiltekapel

De kerktuin zal vanaf half december tot een week na Kerst geopend zijn vanaf 10.00 – 20.00 uur De openingstijden van de kapel zullen in deze periode daarop aangepast worden en worden verruimd van 10.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden