Mensenrechtenvlag wordt gelanceerd


Foto:

Mensenrechtenvlag wordt gelanceerd

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, wordt de Mensenrechtenvlag gelanceerd. Ook in Zeeland wappert de vlag op verschillende gebouwen.

Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Het benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. De Mensenrechtenvlag is van en voor iedereen. Juist in tijden waarin de aandacht voor racisme en discriminatie in de wereld toeneemt, mensen opstaan tegen onrecht en verdeeldheid in de samenleving soms zelfs toeneemt, benadrukt deze vlag saamhorigheid en verbinding. Het onderstreept de waarde van mensenrechten.

ONTWERP

De mensenrechtenvlag is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde (groen), de lucht (blauw) en een plek onder de zon (geel). En hoe verschillend we ook kunnen zijn, qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA (gele wokkel).

LANCERING

Op 10 december zal deze vlag op veel gebouwen in Nederland en daarbuiten wapperen. Van de Martinitoren in Groningen tot aan het Abdijplein in Zeeland. Bij anti-discriminatievoorzieningen, op scholen, gemeenten, bedrijven en bij particulieren. In Zeeland hijsen bijvoorbeeld University College Roosevelt en het Bevrijdingsmuseum de mensenrechtenvlag. Vooralsnog hebben tevens 6 Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland toegezegd de vlag te zullen hijsen. Zoals de commissaris van de Koning, Han Polman, verwoordde: “Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Het uitsteken van deze vlag is een prikkel om daar over na te denken.”

BESTELLEN

Wie mee wil doen met dit kleurrijke vlagvertoon kan dat doen door de Mensenrechtenvlag te bestellen en op 10 december laten wapperen. Zie ook: https://mensenrechtenvlag.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden