Levensreddend kerstcadeau voor Ambon


Foto: Whydonate

Levensreddend kerstcadeau voor Ambon

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon zamelt deze kerstperiode geld in voor de aanschaf van reanimatie apparaten (AED’s) voor de gezondheidscentra op Ambon, Indonesië. 

Dit wordt gedaan door middel van een online doneeractie via Whydonate. Doneren kan gemakkelijk online, de inzamelingsactie loopt tot en met 11 december. Het opgehaalde bedrag is volledig bestemd voor het aanschaffen van AED’s, die vervolgens zullen worden gedistribueerd over de lokale gezondheidscentra (puksemassen) in Ambon.  

AED

In de gemeente Ambon zijn 22 gezondheidscentra (puskesmas). Bij een hartaanval komen vaak levensbedreigende ritmestoornissen voor. Deze ritmestoornissen zijn goed te behandelen met uitwendige defibrillatoren, zogenaamde AED’s. Echter, in geen enkel gezondheidscentrum is een AED aanwezig  

Zeeuws

Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon zet zich als Zeeuwse vrijwilligersorganisatie in voor het welzijn van kansarmen in de Molukse hoofdstad Ambon (Indonesië) en omgeving. SSVA doet dit in het kader van de stedenband Vlissingen-Ambon. De organisatie biedt onder andere ondersteuning op specifieke gebieden van de gezondheidszorg, het project Cardiologie/AED is onderdeel hiervan. Dit project richt zich onder andere op het onderwijzen van lokaal gezondheidspersoneel in het gebruik van een AED tijdens reanimatie.  

Actie

De ontwikkelingen van de actie zijn te volgen op de Facebook pagina van SSVA, waar regelmatig updates worden geplaatst over de ontvangen donaties en de projecten van SSVA. Hier is tevens de link naar de donatie pagina te vinden. Ook is het mogelijk een directe donatie te doen via de Whydonate website. Alle donaties worden ontzettend gewaardeerd!  

Voor vragen kunt u contact opnemen met ssvadonatiecampagne@gmail.com  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden