Feest bij Buurtzorg team Veere


Team Veere
Team Veere (Foto: Harmke Metske)

Feest bij Buurtzorg team Veere

  Nieuwsflits

VEERE - Op 1 december 2010 is Buurtzorg team Veere opgericht. Daarom wordt deze week hun 10-jarig bestaan gevierd want dat is wel een feestje waard.

Dag in dag uit hebben cliënten hun vertrouwen gegeven en mocht het team verzorging en verpleging verlenen in hun thuissituatie. Een spannende stap…starten met 5 collega’s, een handjevol cliënten en een zomerhuisje als vergaderplek. 

Gegroeid

Terugkijkend is het de stap meer dan waard geweest en is het team uitgegroeid tot 15 collega’s met een royaal cliëntenbestand. En inmiddels wordt er gewerkt vanuit een heus kantoor, is er een samenwerkingsverband met een fysiotherapeut, ergotherapeut, het wijkzorgteam van Buurtzorg en met Buurtdiensten die huishoudelijke zorg leveren. Zorgvragers, huisartsen en transferverpleegkundigen weten het thuiszorgteam te vinden en zo nemen ze een prominente plaats in op de dorpen van de gemeente Veere. 

Levenscyclus

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt: er werd gewassen, gekleed, gezwachteld, verbonden. Er is gelachen, gehuild, gepraat en gezwegen. Er was een eerste kennismaking, er ontstond een vertrouwensband en er werd weer afscheid genomen. In al die facetten en de cyclus van het leven, zette het team zich in om op professionele wijze en met aandacht en liefde hun vak uit te oefenen. Dankbaarheid en trots zijn de woorden die passen bij een terugblik op 10 jaar. 

Feestje

En natuurlijk wordt deze mijlpaal gevierd. Door corona geen uitbundig feest, maar wel persoonlijke aandacht voor iedere cliënt. Want op 1 dec. gaat het hele team op pad om van elk zorgmoment een mini-feestje te maken. Samen met de cliënt wordt er een gebakje gegeten om op die manier stil te staan bij een vreugdevol moment.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden