Foto: Google streetview

Leerlingen Wilgenhof maken kerstkaarten voor de buurt

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - “Ik teken een kaartje voor iemand die met de feestdagen alleen is, met mijn kaartje maak ik iemand blij , vertelt een leerling uit groep 3 van de multiculturele basisschool Wilgenhof. De kinderen van de basisschol in de wijk Dauwendaele in Middelburg wilden iets doen voor de wijk. 

Normaal gesproken wordener altijd kerst activiteiten georganiseerd voor de inwoners. Maar dat is nu niet mogelijk vanwege hetcoronavirus en daarom hebben alle kinderen kerstkaarten getekend. Deze week worden dezezelfgemaakte kerstkaarten bezorgd bij de bewoners van de wijk Dauwendaele.

Betrokken

“Wilgenhof is een school in de wijk en voor de wijk”, vertelt Marieke Groeneveld, directeur van de school. “Met dit initiatief tonen we niet alleen onze betrokkenheid bij de wijk, maar willen we vooral aan onze leerlingen meegeven dat het omzien naar de ander, juist in coronatijd, één van de mooiste dingen is die je kunt doen.” De kerskaarten zijn er echt om de wijk een hart onder de riem te steken in deze coronatijd. Een leerkracht vertelt nog: “Kijk eens wat een enthousiasme er is en wat leren leerlingen hierdoor stilstaan bij andere mensen die het met de feestdagen misschien moeilijk hebben.” Het maken van de kerstkaarten was een groot succes, de kinderen hopen dat de bewoners blij zijn met de zelfgemaakte kerstkaarten. “Wie weet is er wel een nieuwe traditie geboren”, zegt Marieke.

Mooiste

Alle kinderen vanuit alle groepen hebben meegewerkt aan de kerstkaarten. Een leerling uit groep 8 zei: “kijk eens juf, is het mooi zo? Want ik wil wel dat mijn kaart de mooiste wordt zodat iedereen uit de wijk mijn tekening kan zien.” Uit alle kaarten zijn namelijk de leukste en mooiste uitgekozen en deze worden afgedrukt. De zelfgemaakte kaarten worden verspreid via de post, huis aan huis. Wilgenhof is een Kindcentrum dat wil zeggen dat de Kinderopvang Walcheren samen met de basisschool in één gebouw zit en samenwerkt (VSO, peutergroep en BSO).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden