Mees de Waard leert veel nieuwe dingen door het vrijwilligerswerk


<p>Mees de Waard kreeg het kaarten met de paplepel ingegoten. &nbsp;</p>

Mees de Waard kreeg het kaarten met de paplepel ingegoten.  

(Foto: FOTO: GUIDO MES, TEKST: WELZIJN MIDDELBURG)

Mees de Waard leert veel nieuwe dingen door het vrijwilligerswerk

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Twee jaar geleden werd Mees de Waard voorzitter van activiteitenvereniging het Bastion. “Het doen van vrijwilligerswerk leert me veel nieuwe dingen. Zo was ik digibeet, maar kan ik inmiddels omgaan met de mobiele telefoon en pc.”

 Mees is een fanatiek klaverjasser. “Ik kom uit een gezin met vijf jongens. Eerst leerden we kaarten, toen zwemmen, daarna schaatsen en als laatste lopen. Toen ik twee jaar geleden meedeed aan een open klaverjastoernooi, kwam ik in aanraking met het Bastion. De toenmalige voorzitster stopte ermee en vroeg of iemand het stokje over wilde nemen. Ik vind dat je niet alleen maar af moet wachten, maar soms ook gewoon dingen moet aanpakken.”

Bij de activiteitenvereniging zijn een schaakclub, biljartvereniging, klaverjasvereniging en puzzelruilbeurs aangesloten en eens per maand organiseren ze een bingo. “De vereniging voorziet echt in een behoefte. Oudere mensen die in de omtrek wonen, maken er graag gebruik van.”
Als bestuur van de vereniging zetten ze alles klaar voor de activiteiten, betalen ze de rekeningen voor het gebouw, innen ze de contributies en zoeken ze naar nieuwe wegen om inkomsten binnen te krijgen. “Als voorzitter probeer ik de boel bij elkaar te houden en bezoek ik de verschillende verenigingen. Met mijn beperkte ervaring als OR-lid en bij de vakbond probeer ik mijn bijdrage te leveren.”


“Ik ben mantelzorger en van het vrijwilligerswerk krijg ik energie. Het breidt mijn kennissenkring uit, het geeft me voldoeningen we geven mensen de gelegenheid te doen wat ze leuk vinden, waar je ook weer energie van krijgt. En kleine succesjes zijn er ook. Zo hebben we een tijdje geleden een koffiemachine voor een stuk minder geld kunnen aanschaffen. Dat we daar dan kosten mee besparen, vind ik fijn.”

Naast zijn voorzitterschap bij het Bastion, is Mees ook nog actief als vrijwilliger bij watersportvereniging de Arne, waar hij allerlei technische klussen doet.

Benieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnmiddelburg.nl of neem contact op via 06 - 82 21 81 68 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden