Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia aangevraagd


Impressie van het nieuwe Grand Hotel Britannia.
Impressie van het nieuwe Grand Hotel Britannia. (Foto: © Architectenbureau Van der Hoeven)

Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia aangevraagd

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - De aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuwe luxe 5-sterrenhotel Britannia is ingediend bij de gemeente Vlissingen. Eigenaar en ontwikkelaar AVV Beheer uit Middelburg na een voorbereidings- en ontwikkeltraject van ruim 20 jaar. Hotel Britannia moet weer in volle glorie terugkomen aan de Boulevard van Vlissingen en daarmee tijden van weleer laten herleven.

AVV Beheer diende op 30 december 2020 de bouwaanvraag in voor de realisatie van Hotel Britannia, het eerste en enige 5-sterrenhotel in de provincie Zeeland. Architectenbureau Van den Hoeven heeft het meest recente ontwerp getekend binnen de contouren van het geldende bestemmingsplan. Het gebouw is niet alleen spraakmakend aan de buitenzijde, maar ook aan het interieur wordt veel aandacht besteed. Een markant gebouw; zowel vanaf het land als vanaf het water bezien. Bijzonder is dat welhaast alle hotelaccommodaties zijn voorzien van zeer ruime balkons en riante dakterrassen.

Het hotel
Op de begane grond komen de receptie, lobby, lounge-bar, brasserie en restaurant. De in totaal 205 hotelkamers, hotelsuites en hotelappartementen komen op de 1e tot en met de 17e verdieping, waarbij de verdiepingen 13 tot en met 17 ruimte bieden voor zeer royale en luxe hotelpenthouses. Op de 18e verdieping wordt een exclusief sky-restaurant van sterrenniveau voorzien. Het gebouw krijgt een eigen parkeerkelder.

Exploitatie
Kloeg Collection uit Zoutelande gaat het hotel exploiteren. Alle 205 hotelappartementen zullen geëxploiteerd gaan worden op 5-sterrenniveau. Luxe voorzieningen maken het verblijf in Hotel Britannia buitengewoon aangenaam, net zoals in de ‘roaring twenties’. Door de komst van het hotel zal straks een welgesteld publiek de weg naar Vlissingen weten te vinden en daarmee ook de andere middenstand versterken.

Informatie omwonenden
Teneinde de betrokkenen een goed beeld te geven van de voorgenomen plannen is op 19 januari 2021 een online presentatie, die op inschrijving is bij te wonen. De direct betrokkenen en omwonenden ontvangen hiertoe op hun huisadres een schriftelijke uitnodiging ontvangen. De presentatie zal na het moment van presenteren ook online beschikbaar zijn voor belangstellenden via de website www.grandhotelbritannia.nl

Planning
Het is de bedoeling om in 2021 alle benodigde vergunningen te verkrijgen zodat in de loop van 2024 de eerste hotelgasten ontvangen kunnen worden. Er wordt gebouwd door een consortium dat bestaat uit Bouwgroep Peters uit Middelburg en Aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen. Particuliere investeerders kunnen vanaf medio 2021 een eigendom verwerven in dit voor Zeeland unieke project. Belangstellenden kunnen zich kenbaar maken via de site www.grandhotelbritannia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden