CoronaMelder werkt nu samen met Belgische Coronalert app


Foto:

CoronaMelder werkt nu samen met Belgische Coronalert app

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - CoronaMelder werkt nu ook samen met de app Coronalert uit België. Gebruikers van de CoronaMelder-app ontvangen nu ook meldingen als zij langere tijd dicht bij een Belg zijn geweest die de Coronalert app heeft geïnstalleerd en later positief is getest in België.

Al meer dan 4,4 miljoen Nederlanders hebben CoronaMelder gedownload. De app informeert je of je mogelijk besmet bent met corona. Zo kun je verdere besmettingen voorkomen. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. CoronaMelder werkt niet alleen samen met de Belgische Coronalert app, maar ook met de corona-apps uit Duitsland, Denemarken, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Polen, Spanje en Finland. Op een later moment zullen ook corona-apps uit andere EU-landen samenwerken met CoronaMelder.

Code
Als je CoronaMelder gebruikt en langere tijd dicht bij iemand bent die de corona-app van een ander EU-land gebruikt, wisselen de twee apps codes uit. Dit gebeurt op dezelfde manier als tussen twee gebruikers van CoronaMelder. Als één van de twee later positief getest wordt en dit meldt in de app uit zijn land, dan ontvangt de ander een waarschuwingsmelding in de app uit het andere land.

Privacy
Ook voor de samenwerking van CoronaMelder met apps uit andere landen is de privacy een belangrijk punt. Binnen de Europese samenwerking kunnen alleen corona-apps met elkaar communiceren die volgens dezelfde privacybeginselen als CoronaMelder zijn gemaakt. CoronaMelder wisselt alleen gegevens uit die noodzakelijk zijn voor de samenwerking. Net zoals bij CoronaMelder weten de corona-apps uit andere landen niet wie je bent of waar je bent.

Downloaden
Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Meer informatie vind je op www.coronamelder.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden