Bevrijdingsfestival 2021 wordt speciale editie


<p>Vanwege de Corona beperkingen krijgt Bevrijdingsfestival Zeeland in 2021 een geheel andere opzet dan voorgaande jaren. &nbsp;</p>

Vanwege de Corona beperkingen krijgt Bevrijdingsfestival Zeeland in 2021 een geheel andere opzet dan voorgaande jaren.  

(Foto: Lex de meester )

Bevrijdingsfestival 2021 wordt speciale editie

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Vanwege de Corona beperkingen krijgt Bevrijdingsfestival Zeeland in 2021 een geheel andere opzet dan voorgaande jaren. Een speciale editie wordt gehouden in de bioscopen en theaters van de vier ‘grote’ steden van Zeeland. De organisatie denkt daarmee voor de meest zekere optie te gaan.

 Afgelopen jaar is het ondenkbare gebeurd: op 5 mei was het Vlissingse Bellamypark geen onafzienbare menigte dansende en feestende blije mensen. Door de Covid-19 pandemie was kon het Bevrijdigsfestival niet doorgaan.

Aangepast

Hoewel de situatie rondom Covid-19 er op dit moment nog steeds niet goed uitziet, hoopt organisator Cultuurwerf dat er in mei wel een aangepast Bevrijdingsfestival Zeeland mogelijk is. De organisatie geeft daarmee gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan alle Bevrijdingsfestivals in Nederland om al het mogelijke in het werk te stellen om dit jaar wel een feestelijke Bevrijdingsdag te kunnen laten plaatsvinden.

Volwaardig

De aangepaste opzet zoals die er nu uitziet gaat uit van een volwaardig programma in bioscoop en theater CineCity in Vlissingen, in het Scheldetheater in Terneuzen, in theater De Mythe in Goes en in de Stadschouwburg in Middelburg. Met deze opzet is het festival voor het eerst in 28 jaar ook buiten Vlissingen te beleven.

Combinatie

De nieuwe opzet gaat uit van een programma met publiek dat live aanwezig is bij de optredens, in combinatie met een interactief streaming programma dat te volgen is voor een onbeperkte hoeveelheid mensen. Of alle gemeenten meedoen is op het moment van schrijven nog niet zeker, de aanvraag ligt nu bij de betreffende gemeentes.

Vrijheid

Organisator Cultuurwerf, Onno Bakker, geeft aan waarom het zo belangrijk is dat het festival nu wel doorgaat: “Het Bevrijdingsfestival gaat om het samen vieren en delen van de vrijheid, maar vooral ook over het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit besef is urgenter dan ooit. Wij zijn ervan overtuigd dat de aangepaste versie van Bevrijdingsfestival ook weer een gedenkwaardige editie wordt, zeker heel anders dan normaal, maar met dezelfde intentie.”

Volg alle updates via https://bevrijdingsfestivalzeeland.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden