Podcast Coco kan het!


Foto: Priscilla Janse

Podcast Coco kan het!

  Nieuwsflits

WALCHEREN - Tot en met  30 januari zijn het weer Nationale Voorleesdagen. Daarin vieren we hoe leuk het is om voor te lezen of om voorgelezen te worden. Het prachtige prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen, staat dit jaar centraal.

Omdat de kinderen dit jaar niet in de bieb terecht kunnen voor het voorlezen en activiteiten als Het Nationale Voorleesontbijt, is er een alternatief bedacht. Samen met kindertheatermaker Tijl Damen, maakten de mensne van de bibliotheek de Coco kan het! podcast. Een luisterbeleving voor kinderen tot 6 jaar, waarbij het verhaal van vogeltje Coco, die als enige vogel uit het nest nog niet durft te vliegen, tot leven komt. De podcast is vanaf 20 januari voor iedereen gratis te beluisteren via www.dezb.nl

Prentenboek van het jaar 

Het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere, recente prentenboeken gekozen.

De Nationale Voorleesdagen
De voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn deze maand voor de 18de keer. Het doel is het stimuleren van voorlezen van kinderen tot 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden