Een mooi gebaar in moeilijke tijden


<p>Monika Moerdijk schenkt gelukskettingen en -hangers.&nbsp;</p>

Monika Moerdijk schenkt gelukskettingen en -hangers. 

(Foto: Richella Moerdijk)

Een mooi gebaar in moeilijke tijden

  Nieuwsflits

GRIJPSKERKE - Monika Moerdijk uit Grijspkerke werd in november 2010 als prematuur kindje van 26 weken geboren in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Waar Monika bij haar geboorte maar een minimale 870 gram op de weegschaal legde, is ze ondertussen uitgegroeid tot een stevige Walcherse meid. 

Als geen ander weet ze wat het ziekenhuis voor kinderen kan betekenen en ze wil graag haar waardering daarvoor laten blijken. Daarom maakt Monika zelf kettingen voor de kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Geluk brengen
‘Deze kettingen maak ik door te vingerbreien. Dat heb ik geleerd van juf Treinie van de Bergpadschool in Grijpskerke’ vertelt Monika. ‘In deze saaie coronatijd heb ik deze kettingen gemaakt sinds het begin van de eerste lockdown. Ik wil ze schenken aan kinderen in het Sophia-ziekenhuis die dat leuk vinden, want in het ziekenhuis verblijven is nooit leuk. De gelukshangers wil ik schenken aan de ouders die ook een te vroeg geboren kindje hebben gehad, ik hoop dat ze net zoveel geluk brengen als ik heb gehad.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden