<p>paddentrek</p>

paddentrek

(Foto: Vrij van rechten)

Oversteekactie Paddentrek

  Nieuwsflits

Oostkapelle - Het voorjaar nadert met rasse schreden, en daardoor gaan de padden met hun bekende kleine en trage schreden weer op het liefdespad. Om te voorkomen dat ze daarbij massaal platgereden worden door het verkeer, is er aanstaande zaterdagochtend een padden-oversteekactie bij Oostkapelle. 

De winter is voorbij, de vorst verdwijnt met rasse schreden. Het voorjaar zit er aan te komen. Eind van de week worden dagtemperaturen rond de 15 graden verwacht en voor de nacht 6 tot 7 graden Vogels laten zich al volop horen. De padden en kikkers ontwaken binnenkort uit hun winterslaap. Het is dus tijd voor de jaarlijkse paddenoverzetactie. Deze is zaterdagmorgen 20 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur

De actie begint bij villa Duinvliet, Domburgseweg 44 Oostkapelle, dat is tegenover de ingang van Hoogduin. Het streven is om om 12.00 uur klaar te zijn met het ingraven van het gaas en de plaatsen van de vangemmers. De werkers wordt vriendelijk verzocht een spa mee te nemen. Voor consumpties en een bolus wordt gezorgd.

Voor nadere informatie en aanmelden: Henk Remijn, 0118 581473,  06 3374 2923 of  eineremijn@zeelandnet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden