<p>&lsquo;Als je kan helpen, dan help je&rsquo; is het motto van Heleen Boone (62) uit Veere.&nbsp;</p>

‘Als je kan helpen, dan help je’ is het motto van Heleen Boone (62) uit Veere. 

(TEKST EN FOTO: WELZIJN VEERE )

‘Als je kan helpen, dan help je’ is het motto van Heleen Boone uit Veere

  Nieuwsflits

VEERE - Klaarstaan voor anderen is Heleen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje ging ze met haar moeder al collecteren en als 16-jarige hielp ze bij de Kerstmaaltijd van het Leger des Heils.

Heleen collecteert nog en neemt nu zelf ook haar kleinkinderen mee. “Ze vinden het prachtig om mee te gaan, ze willen nu zelfs een eigen bus. Mensen horen hen van een eind al aankomen!’

Normaal

Heleen doet vrijwilligerswerk vanuit het geloof, maar ook vanuit de overtuiging dat het normaal is om anderen te helpen. “Mensen helpen. Als je kan en je hebt de mogelijkheden, dan doe je dat gewoon” Heleen doet niet alleen vrijwilligerswerk bij de knutselclub van Nieuw Sandenburgh de Bezige Bijtjes, je kan haar zelf ook gerust een bezig bijtje noemen.

Tevreden

Naast haar vrijwilligerswerk bij ouderen, voert zij ook taken uit voor de PKN-kerk Veere-Gapinge. Zij is daar koster, bezoekvrijwilliger en eigenlijk manusje van alles. Vanuit de kerk sluit ze ook aan bij de Commissie Welzijn Veere. Daarnaast verleent Heleen regelmatig ‘Burenhulp’, via de vrijwilligersdienst van Welzijn Veere. Ook haar man is altijd actief voor anderen, een klusje, de hond uitlaten, anderen helpen doen ze allebei.
Wat Heleen het allerleukst vindt? “De bezige Bijtjes! Ook al zijn het de vrijwilligers die het meeste werk doen, iedereen gaat tevreden naar huis met een mooi stuk, daar doe je het voor”

Inspireren

Twee jaar geleden ontving Heleen zelfs een lintje, voor haar vrijwilligerswerk. Maar ondanks alles staat ze niet graag in de schijnwerpers.
Waarom dan wel dit interview? “Om andere te inspireren! Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. We moeten het samen doen! Er wordt al heel veel gedaan, maar er kan altijd meer. Laten we allemaal omkijken naar een ander.”

Ben je benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden