Foto: De Bibliotheek

Gratis juridisch advies voor sociale initiatieven

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - Veel organisaties kunnen door de corona maatregelen (tijdelijk) hun reguliere activiteiten niet uitvoeren. Daardoor is er misschien nu wel meer dan ooit tijd, ruimte en behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren.

Want zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt is er opnieuw een inhaalslag nodig. Net als vorig voorjaar is na social distancing, sociale cohesie hard nodig. Er zal een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Juridisch advies

Via Maex Zeeland kunnen sociale initiatieven dit jaar gratis een zakelijk juridisch vraagstuk voorleggen aan de professionals van DPA. Past de vraag binnen de expertise van DPA, dan volgt er een match met een specialist van DPA, die de tijd neemt om het probleem te bekijken en een passend advies te geven.

Aanvragen

De Maex Impuls Juridisch Advies kan tot en met 31 december 2021 worden aangevraagd. Denk hierbij aan vragen over privacy, geschil met een leverancier tot en met een vraag over statuten. Afgelopen jaar zijn 24 initiatieven geholpen met juridische vragen. Is jouw organisatie ook gebaat bij een juridisch advies? Schrijf je dan nu in op Maex Zeeland.

Maex

Maex Zeeland is een online platform dat inzicht biedt in initiatieven en sociale ondernemingen. Iedere deelnemer heeft een eigen profiel, waar ze zelf zichtbaar kunnen maken wat ze doen, welke waarde ze voor hun doelgroep leveren en wie die waarde mede mogelijk maakt. Daarnaast faciliteert Maex in brede zin transacties tussen initiatieven en fondsen, vrijwilligersorganisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Zo kan via Maex geld gedoneerd worden of kunnen mensen aan initiatieven worden verbonden, kan een bedrijf via de Maex Impuls in een initiatief investeren, kan maatschappelijke verantwoord worden ingekocht en kan social return worden ingezet.

Meer informatie en inschrijven via http://maex.nl/zeeland/#/home

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden