Walcherse familiehistorie in boek tot leven gebracht

  Nieuwsflits
<p>Zoetje is een roman van liefde, trouw en doorzettingsvermogen van een gezin met tien kinderen.</p>

Zoetje is een roman van liefde, trouw en doorzettingsvermogen van een gezin met tien kinderen.

(

Foto: PR Zoetje

)

VLISSINGEN -  Dit weekend verschijnt het boek Zoetje, een familieverhaal op basis van het leven van de Walcherse oma Zoetje van auteur Marja Plugge uit Middelburg.

 Zoetje gaat over het leven van een Zeeuwse familie in de vorige eeuw. Het speelt zich af in en rond Welsinghe, Ritthem en Oost-Souburg op ons Walcheren. De schrijfster verplaatst zich in haar oma Zoetje en beschrijft op verhalende wijze wat zich in en om oma afspeelt. Deze verhalen worden omlijst door feiten en beschrijvingen van de zoektocht naar het leven van deze familie.

Historisch

Het verhaal is gebaseerd op historische feiten, het is een roman van liefde, trouw en doorzettingsvermogen van een gezin met tien kinderen. In haar zoektocht en het verzamelen van de genealogische gegevens is Marja bijgestaan door haar nicht Anita Tijdeman-Jobse. Het romantische verhaal is omlijst door een dertigtal zwart-wit-foto’s en een achttal dubbele pagina’s bevatten twee stambomen en twee kwartierstaten van de uitgebreide familie. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor 19 euro. Uitgeverij uitgeverij Den Boer|De Ruiter uit Vlissingen tekent voor de uitgave.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden