Foto: FOTO: BNN / VARA

Voorrondes Op weg naar Het Lagerhuis

  Nieuwsflits

WALCHEREN - Voor de drieëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Ook middelbare scholen uit Zeeland dingen naar om een plek in de tv-finale. De Zeeuwse voorrondes zijn dinsdag 23 februari vanaf 13.00 uur.

Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er een debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren.

Deelnemers 

De Zeeuwse deelnemers komen van CSW Walcheren in Middelburg, het Lodewijk College in Terneuzen en Het Goese Lyceum, het Calvijn College en het Ostra Lyceum in Goes.

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren negentig populaire programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Zeeland en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Het debat zal te volgen zijn via zoom

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden