<p>Dispelled</p>

Dispelled

(Foto: Popaanzee)

Veelbelovende selectie voor Popaanzee Academy 2021

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2021. Een onafhankelijke commissie uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de vijftien aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. Dat zijn Winson Blue, Max Horák en Dispelled. 

De deelnemers krijgen diverse aan de muziekindustrie gerelateerde masterclasses en stellen een bandplan op. Op basis van dat bandplan wordt iedere act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer). Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival. Het traject wordt afgesloten met een clubavond in samenwerking met één van de Zeeuwse poppodia. Uiteraard houdt de organisatie van Popaanzee rekening met aanpassingen aan het traject vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

Winson Blue

Winson Blue is een gezamenlijk project van zangeres Jaimy Versteeg, producer Loek Maas en bassist Karsten Staargaard. De muziek van Winson Blue is een mix van elektronisch en organische klanken, van invloeden uit het verleden en het heden die op een heerlijke manier samenkomen. Moderne songwriting en composities gecombineerd met aanstekelijke vocals, rijke gitaargeluiden én begeleid door heerlijke harmonieën. Binnenkort verwacht Winson Blue een aantal prachtige nieuwe nummers uit te brengen. 

Max Horák
Explosief, energiek en pakkend dat kun je verwachten tijdens het luisteren van de muziek van Max Horák. Euforische gitaarnoten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan. Deze ingrediënten vormen de basis van de Gitaarpop die de 21-jarige Max Horák aan de wereld brengt. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit het dagelijks leven. Max Horák komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en studeert nu gitaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste single ’Find Another’ verschijnt in februari en is onderdeel van zijn debuut EP “Friday Night”. 

Dispelled
 Dispelled is een driekoppige metalband uit Zierikzee met Marck Blom op gitaar en lead vocals, Wilco van der Nat op bas en backing vocals en Jesse de Lange op drums. De muziek wordt beïnvloed door groovemetal uit de jaren ‘90 met moderne invloeden zoals: Gojira, Betzefer, Avatar en Lamb of god. De muziek kan worden samengevat als een modernere variant van het oude thrash. Dispelled heeft in 2020 hun eerste album “The Box” uitgebracht, ze stonden in datzelfde jaar in de halve finale van het Nederlandse metalbattle en wonnen de finale van bandwedstrijd Spectra. Momenteel werkt de band aan hun tweede studioalbum.


Popaanzee
Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. De coördinatie is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee ontwikkelt aanbod voor popmuzikanten en is als Zeeuwse popkoepel aangesloten bij PopNL.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden