Foto:

Sterke afname aantal gehuwden in Zeeland

  Nieuwsflits

ZEELAND - Sinds 2010 nam het aantal gehuwden in Zeeland af met 5,1 procent. Ondanks deze afname zijn in Zeeland bovengemiddeld veel mensen getrouwd. Van alle Zeeuwen is in 2020 43,9 procent gehuwd, wat meer is dan het landelijk gemiddelde van 38,6 procent. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar de meest recente trouwcijfers.

Overal afname
In alle Zeeuwse gemeenten nam het aantal gehuwde inwoners af. Vooral in de gemeente Sluis nam het aantal gehuwden sinds 2010 sterk af: 7,6 procent.

In Veere is het grootste aandeel van de bevolking getrouwd, namelijk de helft. Vlissingen telt relatief gezien de minste gehuwden met 38,6 procent, precies evenveel als het landelijk gemiddelde.  

Minder huwelijken
In 2020 werden 20,4 procent minder huwelijken gesloten dan in 2019. Sinds 2013 ligt het jaarlijkse aantal Nederlandse huwelijkssluitingen rond de 65.000, maar in 2020 waren dit er net iets meer dan 50.000. Gedurende het afgelopen jaar stelden veel bruidsparen hun bruiloft uit in verband met de coronamaatregelen. Van een trouwseizoen was daardoor geen sprake. Pas in oktober kwam het aantal gesloten huwelijken op een niveau van een jaar eerder.

Trouwseizoen
Verloofden die hun bruiloft plannen voor 2021, kiezen vooral voor een datum in de tweede helft van het jaar. Normaal gesproken begint het trouwseizoen in april, maar dit jaar lijken de vaccinaties te worden afgewacht. Vooral van juli tot en met september plannen bruidsparen hun bruiloft. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden