<p>Mantelzorger en kind</p>

Mantelzorger en kind

(Foto: MantelzorgNL)

Verras je mantelzorger

  Nieuwsflits

WALCHEREN - Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen nog tot en met 30 april 2021 de mantelzorgwaardering aanvragen. 

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, kan het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt.

Cadeautje

De gemeente Vlissingen heeft gekozen voor bonnen met een totale waarde van 35 euro die besteed kunnen worden bij lokale ondernemers. De mantelzorgwaardering van de gemeente Middelburg en Veere is een bedrag van 100 euro.

Aanvragen

De gemeentes willen op deze manier mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Dit cadeautje voor jouw mantelzorger kan aangevraagd worden bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118 553530. Elk jaar dient de mantelzorgwaardering opnieuw aangevraagd te worden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden