Foto: Shutterstock

Het Online Zeeuwse Energiedebat

  Nieuwsflits

Op 3 maart vanaf 12.00 gaan verkiesbare kandidaten van de grootste partijen in de Tweede Kamer in debat over energie en Zeeland tijdens het Online Zeeuwse Energiedebat. 

Deelnemers zijn: Tweede Kamerleden Mark Harbers (VVD), Agnes Mulder (CDA) en Tom van der Lee (GroenLinks), staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief (D66) en kandidaat-Kamerleden Joris Thijssen (PvdA) en Fenna Feenstra (SP). Het debat wordt live uitgezonden op internet. 

De organisatie is in handen van Energy Port Zeeland, in samenwerking met Promotion Council North Sea Port, Provincie Zeeland en Smart Delta Resources. Vertegenwoordigers van aan de verkiezingen deelnemende partijen gaan het debat aan over de sterke Zeeuwse energieregio en hoe deze regio gaat bijdragen aan het bereiken van de klimaatdoelen. 

De ambitie is om de CO2 uitstoot substantieel te verminderen, en industrie, innovatie en werkgelegenheid duurzaam te verankeren. De energietransitie is een belangrijk onderwerp voor de deelnemende partijen, maar hoe hoog staat de energietransitie in Zeeland eigenlijk op hun agenda? 

De thema’s die tijdens het debat zullen worden behandeld zijn: 

• Windenergie - Inleiding door Steven Engels, General Manager Benelux Ørsted. 

• Kernenergie - Inleiding door Carlo Wolters, CEO EPZ. 

• Waterstof - Inleiding door Anton van Beek, CEO Dow Benelux en Voorzitter Smart Delta Recources. 

Tijdens het debat kunnen de kijkers vragen stellen en ook zullen ze hun mening kunnen geven over bovenstaande onderwerpen aan de hand van een online poll. De presentatie van de bijeenkomst is in handen van Stefan de Bruijn, Communicatiemanager van Ørsted. De algemene inleiding wordt verzorgd door Jo-Annes de Bat, lid van Gedeputeerde Staten van Zeeland en portefeuillehouder Energietransitie. Het debat zal via een livestream te volgen zijn. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het debat via de website van Energy Port Zeeland www.energyportzeeland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden