<p>Gemiddeld verbeterde het Zeeuwse energielabel van D naar C. FOTO: PR&nbsp;</p>

Gemiddeld verbeterde het Zeeuwse energielabel van D naar C. FOTO: PR 

(Foto: )

Energielabels Zeeuwse Woningen zijn verbeterd

  Nieuwsflits

Bij 47,5 procent van de woningen in Zeeland is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Zeeuwse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall. 

Vattenfall maakte voor bijna 95.000 Zeeuwse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Zeeuwse woningen verbeterden van label C naar B (7.444 keer), maar ook een ophoging van C naar A (5.028 keer) en van B naar A (4.917 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Zeeland van D naar C.

Alle Zeeuwse gemeenten boekten vooruitgang

In alle Zeeuwse gemeenten hebben woningen anno 2021 het gemiddelde definitieve energielabel C: niet slecht maar nog niet écht groen. Wel is er de afgelopen zes jaar in elke gemeente binnen de provinciegrenzen vooruitgang geboekt. Zo hadden 10 gemeenten in 2015 ‘slechts’ gemiddeld energielabel D. De grootste energielabel-verbetering vond plaats in Vlissingen (1,08 label), gevolgd door Middelburg (0,79 label) en Schouwen-Duiveland (0,78 label).

Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen op de website van vattenfall

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden