Foto: Jurgen van Hoof

Skatebaan Veersepoort wordt andere speelvoorziening

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De skatebaan in de Veersepoort wordt een andere speelvoorziening voor jongeren tot ongeveer 12 jaar. Hoe en waar die gaat komen moet nog worden bedacht. De mensen uit de buurt kunnen daar over meedenken. En het college van burgemeester en wethouders gaat aan de gemeenteraad geld vragen om op een andere locatie een skatebaan te maken. 

Begin januari deed een rechter uitspraak en moest de gemeente de skatebaan in de Veersepoort sluiten. De rechtbank heeft toen gezegd dat er een nieuw besluit moest komen. En zolang dat besluit er niet was, moest de skatebaan gesloten blijven. Het college heeft toen opnieuw alle mogelijkheden, onmogelijkheden en kosten op een rijtje gezet. De conclusie is dat de gemeente geen andere mogelijkheid ziet dan de skatebaan definitief te sluiten en te slopen. 

Geld

Voor het slopen is geld nodig. Dat geld gaan burgemeester en wetshouders vragen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel op 6 april in de commissie Ruimte en neemt op 15 april een besluit.  Het bouwen van een nieuwe skatebaan kost ruim 300.000 euro. Dat is veel geld en dat heeft de gemeente op dit moment niet. Wel vinden de burgemeester en wethouders dat er ergens anders een nieuwe baan moet komen. Het college vraagt daarom aan de gemeenteraad om een nieuwe skatebaan op een verlanglijst te zetten. Deze verlanglijst heet de Kadernota. In november neemt de gemeenteraad een besluit over die wensen. Tot die tijd is het dus helaas nog onzeker of er wel of geen nieuwe skatebaan komt en op welke termijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden