Foto:

Zo ziet het JRCZ er straks van binnen uit

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De ontwerpen van het interieur van het Joint Research Center Zeeland beginnen vorm te krijgen. het beeld hierboven geeft een eerste schets van de centrale hal. 

De ontwerpen van het interieur van het Joint Research Center Zeeland beginnen vorm te krijgen. Een eerste schets van de inrichting van de centrale hal is beschikbaar. Burobas ontwerpt in opdracht van de HZ en in samenwerking met Rothuizen Architecten het interieur voor het JRCZ.

Opvallend

Je komt bij het JRCZ binnen in een centrale hal, die wel acht meter hoog is. Op de begane grond vind je straks de grootste makerspace van het gebouw. Hier komen dagelijks 100 tot 150 studenten samen. Er wordt veel ruimte gecreëerd voor de presentatie van werkstukken, showcases en prototypes. Ook wordt er gewerkt aan grote en kleine innovatieve ontwikkelingen op het gebied van water, energie, voedsel en biobased materiaaltoepassingen.

Innovatie

Naast de laboratoriumruimtes, onderwijsruimtes en presentatieruimtes zijn makerspaces onderdeel van het JRCZ-gebouw. Het zijn open, centrale ruimtes waar nieuwe dingen gemaakt, geleerd, ontdekt en onderzocht worden. Studenten, docenten en onderzoekers van verschillende instituten en opleidingen ontmoeten elkaar hier. Ze kunnen er hun talenten verder ontwikkelen en multidisciplinair samenwerken. Innovatie, creativiteit en met plezier samenwerken staat in de makerspaces centraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden