<p>Rick Stoorvogel was 13 jaar toen hij vrijwilliger werd. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG</p>

Rick Stoorvogel was 13 jaar toen hij vrijwilliger werd. TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG

(Foto: Welzijn Middelburg)

Vrijwiliger Rick Stoorvogel weet prima hoe het allemaal werkt

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Rick Stoorvogel was 13 jaar toen hij vrijwilliger werd in het Nieuwsteam JONG van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg).

“Maatschappelijke stage was toen bij ons op school niet meer verplicht, maar ik ging toch even naar de vacatures kijken. Daar stond ook het Nieuwsteam JONG tussen. Ik was toen helemaal gek van filmpjes maken en dacht: dat is misschien wel leuk. Toen heb ik daarop gereageerd en het bleek inderdaad heel leuk te zijn.”

Divers

Samen met zijn vriend Roel interviewde en filmde hij vrijwilligers. De filmpjes werden door Samen Vrijwillig gedeeld om mensen te laten zien hoe divers en leuk vrijwilligerswerk is. “Dat we via het Nieuwsteam echte opdrachten hadden en ergens langs mochten gaan om te filmen en interviewen, dat vonden we geweldig.”

Inmiddels is Rick 20 jaar en studeert hij Nederlandse Taal en Cultuur in Leiden, met een minor Journalistiek. In hoeverre zijn de ervaringen die hij tijdens het vrijwilligerswerk heeft opgedaan van invloed geweest op zijn studiekeuze? “Op mensen afstappen en vragen stellen, dat is toen wel begonnen denk ik. Het was spannend, maar we moesten toch dat filmpje maken, dus dan deed je het gewoon.”

Website

Ook nu doet Rick trouwens nog vrijwilligerswerk. Hij beheert sinds een jaar de website van Het Hofje Onder den Toren in Middelburg. “Dat is niet veel werk hoor. Af en toe krijg ik een artikel doorgestuurd, dan pas ik het een beetje aan en zet het online. Vrijwilligerswerk kost vaak minder moeite dan je van tevoren denkt. Als je het gewoon doet vanuit wat je zelf leuk en interessant vindt, dan komt het goed. Kijk, je moet mij niet vragen om een schuur op te knappen, want ik heb geen idee hoe dat moet. Maar zo’n website beheren is voor mij niet veel werk, omdat ik het leuk vind en weet hoe het werkt. En het is fijn dat ik daar dan mensen mee kan helpen.”

Benieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnmiddelburg.nl of neem contact met ons op via 06 – 82 21 81 68 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden