Foto: philharmonie zuidnederland

Johannes-Passion volledig in beeld

  Nieuwsflits

ZEELAND - Het is een eeuwenlange, typisch Nederlandse traditie om in de week voorafgaand aan Pasen de passies van J.S. Bach uit te voeren. In Bachs Johannes-Passion transformeert het lijdensverhaal van Jezus Christus tot een bloedstollend spannend en indringend verhaal.

De philharmonie zuidnederland brengt deze intense muziek op aangrijpende wijze rechtstreeks bij u in de huiskamer. Op Goede Vrijdag 2 april (om 14.00 uur) via www.classic.nl/concertinhuis en op zaterdag 3 april op tv via Omroep Brabant (om 09.30 uur) en L1 (om 13.35 uur). Een extra verrijking bij deze uitzendingen is het gebruik van de Wolfgang-app: een smartphone-app die je tijdens de muziek precies vertelt wat er gebeurt. Hiermee maken we de beleving van de Johannes-Passion voor een brede publieksgroep toegankelijk.

Aangrijpend en intens

Bachs Johannes-Passion mag minder bekend zijn dan zijn grote broer de Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Kleiner van opzet, maar persoonlijk, dramatisch en emotioneel. Met een koninklijke Jezus die meer in control en minder lijdzaam is. Beleef het lijdensverhaal van Jezus door de ogen van die andere evangelist, raak in vervoering door de geniale muziek van Bach. Onder de bezielende leiding van de gastdirigent Karel Deseure, met Studium Chorale en een keur aan solisten. 

Wolfgang-app met extra info

Ook dit seizoen maakt philharmonie zuidnederland bij concerten gebruik van de Wolfgang-app. Wolfgang is een app voor klassieke muziek voor de smartphone. Terwijl de musici spelen, vertelt Wolfgang wat je - precies op dát moment - hoort in de muziek. Met Wolfgang begrijp en beleef je klassieke muziek als nooit tevoren. De Wolfgang-app is te downloaden in de App Store en Google Play. Op www.wolfgangapp.nl vind je meer informatie over deze app en een filmpje over hoe de app werkt. Ook kun je je voorbereiden op het concert door de digitale inleiding van philharmonie zuidnederland te bekijken. Violist Tijmen Wehlburg vertelt je alle ins & outs over dit meesterwerk van Bach. Je vindt dit filmpje op www.philharmoniezuidnederland.nl/johannes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden