<p>De Hartstichting houdt komend weekend het wandelevenement Hartstocht</p>

De Hartstichting houdt komend weekend het wandelevenement Hartstocht

(Foto: Hartstichting)

Bewegen met Hartstocht

  Nieuwsflits

WALCHEREN - De Hartstichting houdt komend weekend het wandelevenement Hartstocht. Wandelaars kunnen vanuit hun eigen voordeur of vanaf een andere gewenste plek én volledig coronaproof op pad voor het goede doel.

Bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel kans hebt op hart- en vaatziekten door veel stil te zitten. Elke dag rustig een half uurtje wandelen verlaagt je bloeddruk en de conditie van je hart en bloedvaten gaan er aanzienlijk op vooruit.

Hartstocht

Niet voor niets daagt de Hartstichting Nederland opnieuw uit om in beweging te komen. Wandelen is populair. Daarom houdt de Hartstichting op 10 april de Hartstocht. Wandelen vanuit je voordeur, waarbij de route via een app beschikbaar wordt gesteld. Deelnemers genieten tijdens de wandeling van Hartstocht Radio met verhalen van ervaringsdeskundigen, BN’ers, deelnemers en verzoeknummers.

Podcast

De Hartstichting stimuleert niet alleen wandelen op 10 april, maar zorgt ervoor dat je goed getraind voor de start verschijnt. En je trainingen worden leuker met de Hartstocht Podcasts. In een serie van 6 Hartstocht podcasts, komen wandelaars alles te weten over het hart. Presentatrice Evelien de Bruijn van Radio 10 gaat in gesprek met ambassadeurs van de Hartstichting, de wetenschap en met experts die alles vertellen over de effecten van wandelen op je lichaam (hart) en geest.

Over de Hartstocht

Hartstocht op 10 april is de kick-off van de collecteweek. Door het enorme aantal voor-aanmeldingen zijn er geen startpakketten en medailles meer beschikbaar, maar je kunt nog steeds meelopen. Er zijn nog wel tickets beschikbaar! Op vrijdag 9 april om 17.00 uur wordt het inschrijven gesloten.

Meld je voor die tijd aan, kies je afstand 5, 10, 15, 20 of 30 km en start vanuit je eigen voordeur of plek naar keuze. Aanmelden kan via www.hartstocht.nl/april

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden