Minahond uit de Witgoedsector
Minahond uit de Witgoedsector (Foto: Aris Roskam)

“De Witgoedsector”

  Nieuwsflits

MIDDELBURG  - Beelden en figuren, gegoten gips en vervolgens betekend en beschilderd door Aris Roskam. Pietepeuterig werk. Veel te zien, veel te overdenken.

De Witgoedsector is tot en met 1 mei van zonsopkomst tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.
Loop gerust het tuinpad op om het werk van Aris goed te bekijken.

Genesis

De kleine beeldjes uit de witgoedafdeling worden in heel kleine oplage vervaardigd. De aard van de voorstelling doet denken aan grappig, maar is het natuurlijk niet. De evolutie-onderzoeker bijvoorbeeld durft te twijfelen aan het bijbelboek genesis. De pissebeddenveredelaars zouden weleens een pissebed kunnen selecteren waardoor een intelligente pissebed ontstaat wat de mensensoort minder uniek zou kunnen maken... Henk en Arie hadden verschillende selectieproeven bedacht met als doel het gemiddelde intelligentiequotiënt van hun pissebeddenpopulatie te verhogen.

Ontdekking

Volgens Henk en Arie bleek nu duidelijk dat hun pissebeddenpopulatie een manier had ontwikkeld om contacten te leggen. Op de tafel kunnen allerlei dramatische gebeurtenissen plaatsvinden. Het kunnen grootse gebeurtenissen zijn, geen grote. Uit de serie; “Het ontstaan van het alfabet” De ontdekking van de letter B. 

Info

Meer informatie en verduidelijking over alles is te vinden bij www.kabouter.com en www.arisroskam.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden