<p>Olivier van Heulen (23) uit Koudekerke is leider bij Scouting de Valkeniers. TEKST EN FOTO: WELZIJN VEERE</p>

Olivier van Heulen (23) uit Koudekerke is leider bij Scouting de Valkeniers. TEKST EN FOTO: WELZIJN VEERE

(Foto: )

Olivier verzorgt leuke, uitdagende en leerzame scouting-bijeenkomsten

  Nieuwsflits

KOUDEKERKE - Sinds 3 jaar is Olivier teamleider van het leidingteam van de Scouts, de groep van 11 tot en met 14 jaar, bij Scouting de Valkeniers in Koudekerke.

“De groep had destijds nieuwe leiding nodig en nodigde mij uit om te kijken of het iets voor mij zou kunnen zijn. In het begin vond ik het lastig om mijn plekje te vinden, maar naarmate de tijd vorderde ging dit steeds beter.” aldus Olivier.

Eigen ervaring

Olivier is van jongs af aan betrokken bij de vereniging. Zelf is hij ook Scout geweest en hij weet daarom precies hoe belangrijk het is dat de opkomsten leuk, uitdagend en leerzaam zijn. Olivier vindt het super dat hij samen met zijn medeleiding verantwoordelijk is voor de ontwikkeling die de Scouts meemaken, op zowel persoonlijk als op scouting gebied.

Gemiddeld besteedt Olivier zo’n 4 à 5 uur per week aan zijn vrijwilligerswerk. Maar als er bijvoorbeeld een kamp is, dan is Olivier de hele week wel bezig. Hij draagt zijn steentje bij waar mogelijk en helpt ook graag bij de andere activiteiten op de Scouting, zoals klussen, bijzitten van groepsraden en het meedenken over de toekomst.

Groepskamp

Het leukste wat Olivier heeft meegemaakt tijdens zijn vrijwilligerswerk was het groepskamp in 2015. Ze waren toen met heel de vereniging op een groot terrein in Pijnacker, waar ze voor alle jeugdleden een groots kamp organiseerde in het thema van Zambezia (kinderfilm uit 2012). Het was een enorm project. Olivier hoopt dat ze dit gave kamp deze zomer kunnen overtreffen!
“Mijn steentje bijdragen aan de samenleving doe ik op veel verschillende manieren, maar het werk dat ik bij Scouting doe wordt zo enorm gewaardeerd door mijn directe omgeving. Het voelt erg goed om iets te doen en er niks voor terug te verwachten, onvoorwaardelijke inzet voor het plezier van de Scouts” zegt Olivier.

Meer weten?

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden