<p>Het begeleiden van een vrijwilligersorganisatie vraagt vakmanschap. FOTO: PR</p>

Het begeleiden van een vrijwilligersorganisatie vraagt vakmanschap. FOTO: PR

Blijf ook in tijden van beperkingen bij de les met je vrijwilligersclubs

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Ondanks de coronamaatregelen is er een divers aanbod beschikbaar voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties die actief zijn in Middelburg.

 Onderling vragen en ervaringen uitwisselen kan tijdens wandelintervisie of kleinschalige online idee-bijeenkomsten. Ook zijn er doorlopend workshops en trainingen via het Kennisplatform voor vrijwilligers. Dit aanbod wordt georganiseerd en gefaciliteerd door vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg.

Wandelintervisie

Samen met een collega vrijwilligerscoördinator van een andere organisatie bespreken wat je bezighoudt en tegelijkertijd lekker buiten wandelen? Het kan tijdens de wandelintervisies. Door het bespreken en het stellen van vragen kom je samen tot waardevolle inzichten. Voorafgaand aan de wandelintervisie ontvangen de deelnemers inspiratievragen die ze kunnen gebruiken tijdens de wandelintervisie.

Idee-bijeenkomsten

Bij deze kleinschalige idee bijeenkomsten, die voorlopig nog online zijn, kunnen vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden met maximaal vier deelnemers vragen, ideeën en ervaringen met elkaar uitwisselen. Ze kunnen bijvoorbeeld van elkaar leren hoe je je vrijwilligersorganisatie promoot, omgaat met flexibel vrijwilligerswerk en praten over wat je als eerste weer doet richting je vrijwilligers na corona. De bijeenkomsten duren een uur en zijn op maandag 19 april om 14.00 uur, dinsdag 25 mei om 9.30 uur, woensdag 16 juni om 19.15 uur, donderdag 8 juli om 14.00 uur, vrijdag 24 september om 9.30 uur, maandag 18 oktober om 19.15 uur en dinsdag 23 november om 14.00 uur.

Workshops en trainingen

Het Kennisplatform deelt online workshops en trainingen voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De onderwerpen zijn gevarieerd, van coachend begeleiden van vrijwilligers, nieuwsbrieven maken, social media inzetten, presenteren, penningmeesterschap, fondsenwerving, wetgeving en werven nieuwe vrijwilligers. Bij enkele thema’s worden ook combi trainingen worden aangeboden, bestaand uiit e-learning thuis gevolgd door een onlinebijeenkomst over dit thema met een klein groepje collega’s van andere organisaties met een trainer.

Meer informatie

Meer informatie via www.welzijnmiddelburg.nlvrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of 06 82 21 81 68 (ma, wo en vr).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden