Foto: Gino van den Broecke

De Zeeuwse Leefstijlroute

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De Zeeuwse Leefstijlroute; een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. 

Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’. In twintig weken je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen, je medicijngebruik kan verminderen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer? 

Individueel

Het programma is voor iedereen verschillend, ieder werkt op zijn of haar eigen niveau. Vooraf wordt er een conditietest afgenomen door een zorgprofessional, bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Aan de hand hiervan het instapniveau en het persoonlijke doel bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. De wekelijkse wandelingen worden begeleid, door bijvoorbeeld een fysiotherapeut, diëtist of leefstijlcoach. Daar kunt u terecht met al uw vragen. 

Gezellig

Naast het opbouwen van conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook een workshop georganiseerd over gezondheid gerelateerde onderwerpen: bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sport- en beweegaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid. 

Meedoen?

De testdagen zijn bij PMC In Balans en de wandelbijeenkomsten bij het Vrijburgbad. De Zeeuwse Leefstijlroute begint medio mei. Voor meer informatie of inschrijven ga naar www.zeelandinbeweging.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden