<p>&nbsp;Iris Scherphof: &#39;ik vind het belangrijk oog te hebben voor de wereld buiten mijn eigen huis en werk.&#39;&nbsp;</p>

 Iris Scherphof: 'ik vind het belangrijk oog te hebben voor de wereld buiten mijn eigen huis en werk.' 

(TEKST EN FOTO: WELZIJN MIDDELBURG)

Vrijwilligerswerk is fijne manier om mensen te leren kennen

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - Vier jaar geleden verhuisde Iris Scherphof met haar gezin van Nijmegen naar Middelburg. Het lijkt een hele stap, maar als je net als Iris houdt van nieuwe ervaringen opdoen, valt dat reuze mee.

“Vrijwilligerswerk gaan doen bij Cinema Middelburg was voor mij een fijne manier om mensen te leren kennen. Ook vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de wereld buiten mijn eigen huis en werk en daar een bijdrage aan te leveren.”

Operateur

“Vorig jaar maart ben ik op gesprek gegaan bij Cinema Middelburg. Met mijn opleiding Algemene Cultuurwetenschappen en ervaring met werken op filmfestivals was het voor mij logisch om bij de Cinema terecht te komen. Ik wilde daar graag als operateur aan de slag. Helaas kwam corona ertussendoor en is het er sindsdien nog niet van gekomen. Toen de zaal moest sluiten, vroeg de directeur of ik de social media van Cinema Middelburg en Club Cinema op me wilde nemen. Ondanks dat ik daar geen ervaring in had, doe ik dat nu een paar uur per week met veel plezier. Het was voor mij heel leerzaam hoe je een goede post schrijft en welke beelden je het beste kunt gebruiken. Bedenken wat je kunt promoten nu de Cinema gesloten is, is soms een hele uitdaging.”

Niet snel genoeg

“Operateur worden, wil ik nog steeds, omdat ik hou van de uitdaging om de technische aspecten te leren en te begrijpen. Én om te kunnen zeggen dat ik “operateur” ben! Als je dan je eerste voorstelling hebt, zit de hoofdoperateur, die álles weet, voorin de zaal om mee te kijken of alles goed gaat en desnoods in te grijpen.”
Stichting Cinema Middelburg in de Kloveniersdoelen heeft zich ten doel gesteld een filmaanbod te verzorgen voor de inwoners en bezoekers van Middelburg en omgeving en wil daarbij een stabiele en inspirerende schakel zijn in het culturele, sociale en maatschappelijke leven. Wat Iris betreft kan de zaal niet snel genoeg opengaan!

Benieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnmiddelburg.nl of neem contact op via 06 - 82 21 81 68 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden