Foto: Nous Davidse

Middelburgse punkband viert jubileum met nieuwe ep

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De Middelburgse punkband Scallywags blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een nieuwe ep: Scare tactics.

De nummers zijn opgenomen in de Avalanche Studio van Willy Berrevoets in Oost-Souburg. Zanger Jan-Willem spuwt in zijn teksten zijn gal over de staat van de wereld. Maar kiest soms ook een zijspoor. Bijvoorbeeld door een tekst te schrijven over de film They live van John Carpenter. Muzikaal is het gaspedaal met zeven liedjes in evenveel minuten volledig ingetrapt. 

Gelimiteerd

Het vinyl verschijnt in een oplage van 500 exemplaren in drie verschillende kleuren. Het plaatje kost vijf euro en is te koop bij Ray’s Boutique in Vlissingen en De Drukkery in Middelburg. Daarnaast brengt het Belgische Nosebleed records deze zomer de muziek uit op cassette in een gelimiteerde oplage van 25 stuks. 

Scare tactics is de vierde uitgave van Scallywags. Het titelloze debuut verscheen in 2003, gevolgd door Fucked up and fed up (2005) en The Spaghetti sessions (2013). De band bestaat uit Jan-Willem Hamelink (zang), Chris Marijs (gitaar), Jeroen Mol (bas) en Sander de Wilde (drums). De groep deelde afgelopen jaren het podium met bands als Peter Pan Speedrock, Slapshot en Antidote. 

Releaseshow 

Ondanks de coronamaatregelen heeft de band volop plannen om het jubileumjaar te vieren. Daar hoort een releaseshow van de nieuwe ep bij. Ook is er het idee dit jaar een cover op te nemen van een bekende Nederlandstalige band met wortels in de punk.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden