<p>Voorkant van Thursday, de EP van Tri-Cycl</p>

Voorkant van Thursday, de EP van Tri-Cycl

(Foto: Artwork: Zoey Hehemann, ontwerp: Marieke van der Perk)

Middelburgse Tri-Cycl brengt eerste EP uit

  Nieuwsflits

MIDDELBURG - De Middelburgse band Tri-Cycl brengt op 21 mei aanstaande hun eerste EP uit. De EP ‘Thursday’ zal zowel op cd als op streaming-diensten beschikbaar zijn. Er staan zes zelfgeschreven nummers op, waaronder All My Life en de nieuwe single Won’t Let Me Go.

Tri-Cycl begon in 2016 als een project van de Muziekschool Zeeland op initiatief van gitaardocent Huibert-Jan Vader, maar liep al snel uit de hand. Eén zelfgeschreven nummer werden er al gauw meer en met een aantal covers erbij deed de band liveoptredens over heel Walcheren. Tri-Cycl bestaat uit zangeres en gitarist Noëlle Sallent, gitaristen en achtergrondzangeressen Vera van der Heijden en Eva Mallekoote en percussionist Robbert van Deemter. Het viertal heeft meegedaan aan trajecten als PodiumZ, Spectra, Popsport en aan Art Rocks, waarmee ze in de finale in Paradiso belandden.

Thursday

Nu, na ruim vier jaar live te hebben gespeeld door het hele land, brengen ze voor het eerst hun muziek uit. In januari 2020 dook de band in België de studio in. Thursday is geproduceerd door Peter Slager van BLØF en gemixt door Ronald Vanhuffel, met als sound engineer Michel Dierickx, welke beide heren ook werkten aan albums van BLØF, Volumia en Niels de Stadsbader.

Presentatie

De release van Thursday stond al veel eerder gepland, maar het coronavirus zette ook Tri-Cycl’s wereld op zijn kop. Geen shows, geen oefenmogelijkheden en ook het afmaken van de EP werd vertraagd. Maar nu is het dan toch gelukt. Een echte release-show voor een groot publiek zit er helaas niet in, maar het uitbrengen van Thursday zal gepaard gaan met een bijzondere presentatie in hun geliefde thuisstad Middelburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden