Vingerhoedskruid samen met Linaria.
Vingerhoedskruid samen met Linaria. (Foto: W. Verschuur)

Zeeuwse Tuin 2-daagse 2021

  Nieuwsflits

WALCHEREN - In Zeeland zijn in totaal 20 tuinen aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting, samen met twee kwekerijen. Samen begonnen ze alweer jaren gelden de Zeeuwse Tuin Tweedaagse. Deze open dagen zijn dit jaar op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni en op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni, alle dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Dit jaar hebben deze enthousiaste tuineigenaren besloten zelfs twee maal twee dagen open te gaan. Zowel begin juni als eind juni zijn de tuinen erg mooi en elk deel van de maand heeft zijn eigen specifieke bloemen en uitstraling. Bloeien begin juni de vaste papavers, Irissen en de ouderwetse rozen volop, eind juni hebben we de zomerbloeiers en natuurlijk ook rozen in alle kleuren, en van struik tot klimmer. Dit jaar doen maar liefst 18 tuinliefhebbers mee aan dit evenement, waaronder enkele gespecialiseerde kwekerijen. De tuinen kunnen worden bezocht zonder vooraf de gebruikelijke afspraak te maken met de tuineigenaar.

Gids

De Open Tuinen Gids wordt al 30 jaar samengesteld door vrijwilligers van de Nederlandse Tuinenstichting, veelal professionals met grote tuinkennis. Donateurs van de Nederlandse Tuinenstichting ontvangen elk jaar een exemplaar, maar de gids wordt ook los verkocht in Zeeland bij De Drukkerij in Middelburg en tuinen als De Houtenhandse Hof in Koudekerke. Via www.tuinenstichting.nl. kunt u de gids ook online bestellen. 

Waar?

De adressen en foto’s van de tuinen kunt u vinden op www.zeeuwsetuin2daagse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden