Evelien met fiets
Evelien met fiets (Foto: Rogier Rigar)

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie

  Nieuwsflits

VLISSINGEN - De 57-jarige Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde, gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Onder het motto “Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie !” fietst Evelien in  6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland.  Op donderdag 10 juni omstreeks 12.00 uur komt Evelien aan in Vlissingen.  Het Palazzolihuis in  verpleeghuis Scheldehof aldaar zal wegens Corona nog gesloten zijn. Om die reden zal wordt Evelien op het Stadhuisplein ontvangen.

Inloophuizen

Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven. Door te zorgen voor psychosociale ondersteuning zijn de inloophuizen namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten. Ieder mens is immers anders. 

Geld ophalen

Vanwege Corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, onder andere omdat veel fondsverwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het einde van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Vrijwilligers van het Palazzolihuis verwelkomen Evelien op het Stadhuisplein.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden