<p>Luna Heuving: &#39;Al het plezier en die groei die ik zie, dat maakt het allemaal waard&#39;.</p>

Luna Heuving: 'Al het plezier en die groei die ik zie, dat maakt het allemaal waard'.

(Foto: TEKST EN FOTO: WELZIJN VEERE)

‘Het zijn elke keer successen als kinderen hun angst overwinnen’

  Nieuwsflits

Domburg - Luna Heuving (28 jaar) is als vrijwillig locatiemanager de spil van Surf&Durf Domburg. “Je kan de golven niet tegenhouden, maar je kan wel leren surfen!” is het motto van Luna.

Luna werkt vrijwillig voor Surf&Durf, een stichting zonder winstoogmerk, waarbij door middel van surfen het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met sociale en emotionele moeilijkheden vergroot wordt. Luna, die van beroep Psychomotorisch therapeut (PMT’er) is en als hobby surfen heeft, heeft de club in Domburg opgezet. Alle begeleiders zijn vrijwilligers en ze werken nauw samen met Surfschool Domburg.

Zelfverzekerd

Luna werkt al ruim 5 jaar voor Surf&Durf, eerst in Scheveningen, waar alles begon en nu sinds 3 jaar in Domburg. “Vanuit mijn beroep heb ik gezien dat leren door ervaring goed werkt. Zodra kids hun wetsuit aan doen, verandert hun houding, ze zijn meteen zelfverzekerd. Ze veranderen in een super stoere surfer en dat is zo tof om te zien!” aldus Luna. Door onderzoek is aangetoond dat de surftherapie werkt.

Missie

In het zomerseizoen is Luna zeker tweeënhalve dag bezig als vrijwilliger voor Surf&Durf, maar ook in de winter gaat het door. Ze houdt zich dan bijvoorbeeld bezig met fondsenwerving, onderzoek, promotie en het werven van vrijwilligers. Waarom ze dit vrijwillig doet? “Ik heb een missie om surftherapie op de kaart te zetten. Het toegankelijk maken van surftherapie voor meer kinderen is mijn doel! Uiteindelijk wil ik er ook mijn werk van maken.” Daarnaast ziet Luna de groei van de kinderen en dat maakt het mooi. “Het zijn elke keer successen als een kind zijn angst overwint. Al het plezier en die groei die ik zie, dat maakt het allemaal waard!”

Wil je meer informatie over Surf&Durf of zelf vrijwilliger worden bij deze organisatie? Kijk dan op www.surfendurf.com

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden